Voegwerken

 
Soorten voegwerk

Haverhals Bouw Kaatsheuvel BV bv verzorgt ook het voegwerk. Voegwerk in verschillende soorten, zoals, platvol geborsteld, iets terug liggende voeg, een door gestreken voeg, hierbij krijg je een iets terug liggende gladde voeg en ook het hier boven bij het metselwerk vernoemde pointmasteren.

Herstellen voegwerk

Ook het voegwerk dat in de loop der jaren aangetast zijn door weer en milieu invloeden. De weersinvloeden zorgen ervoor dat in de loop der jaren de voeg poreus wordt wat allemaal kan leiden tot vocht overlast, vorstschade en in het ergste geval scheurende muren. De enige manier om dit echter te voorkomen is het herstellen van het voegwerk. Is de voeg van een pand poreus dan wordt de voeg er als eerst professioneel uitgehakt, beschadigingen kunnen gemakkelijk ontstaan, we gaan hier zeer secuur mee om. Na het verwijderen van de oude voegen dient de muur goed gereinigd te worden zodat de nieuwe voeg deugdelijk aangebracht kan worden.

Om de eerder geschetste problemen met voegwerk te voorkomen is het van belang bij het opnieuw voegen voor het juiste type voeg en de juiste mortelsamenstelling te kiezen. Ook een uitgebreide nazorg voor vers voegwerk is van belang voor een sterke voeg met een lange levensduur.

Project voorbeeld

Woningen-HaverhalsMetselwerken